Echtscheidingsconvenant - REconnect mediation

EchtscheidingsconvenantHet belang van de kinderen gaat voorop

Samen afspraken maken, en vastleggen

Een echtscheidingsconvenant is een schriftelijke overeenkomst. Daarin staan de afspraken, die jullie hebben gemaakt over zaken, die jullie echtscheiding of ontbinding van het geregistreerde partnerschap, betreffen.

Niet verplicht

In tegenstelling tot een ouderschapsplan (als er minderjarige kinderen zijn betrokken) is het opstellen van een echtscheidingsconvenant niet verplicht.

Wat staat erin?

Het is in de meeste gevallen wel verstandig om te doen. Zo kunnen jullie gezamenlijk vastleggen, welke afspraken jullie hebben gemaakt over:

  • De inboedel
  • De woning
  • De pensioenrechten
  • Kinderalimentatie
  • Partneralimentatie

Kom je er niet uit? Ik help je graag op weg

De vorm en de inhoud van het echtscheidingsconvenant zijn vrij. Jullie mogen daarover zelf beslissen.

Voor het opstellen van een echtscheidingsconvenant is verstandig om de onderwerpen, die hier boven staan, met elkaar besproken te hebben. Dat geeft duidelijkheid voor nu, maar ook voor later.

Als jullie een voorbeeld willen hebben van een echtscheidingsconvenant, zoals ik deze met mijn cliƫnten opstel, dan stuur ik jullie deze graag toe.

Voorbeeld echtscheidingsconvenant

Vul onderstaand formulier in en het document verschijnt zo snel als mogelijk in je e-mailbox!

Mediator nodig?Samen op zoek naar een duurzame oplossing

REconnect mediation staat voor je klaar als je gaat scheiden of in een andere situatie waar je bemiddeling bij nodig hebt. Als deskundig en ervaren MfN-mediator zet ik mij in om samen met jullie op zoek te gaan naar duurzame en passende oplossingen.

Maak een afspraak