Tarieven - REconnect mediation

TarievenTransparant en betaalbaar

Mediation is maatwerk

Mediation is vaak maatwerk en is daarom niet altijd te weerspiegelen in kant-en-klare tarieven per product.

Om die reden werk ik met zowel met (standaard)pakketten als met uurtarieven. Afhankelijk van de situatie kan er dan gekozen worden voor de meest voordelige optie.

Goedkoop is duurkoop

Het is wel belangrijk dat pakketten geen afbreuk moeten doen aan de kwaliteit van de mediation. Tijd en geld mogen geen belangrijkere rol gaan spelen dan het oplossen van het conflict zelf. In dat geval wordt goedkoop vaak duurkoop.

Meer dan eens maakte ik mee, dat mensen alsnog bij mij terecht kwamen, omdat eerdere afspraken toch niet zo bestendig bleken als vooraf werd aangenomen.

Mediation is kostbaar, maar niet onbetaalbaar

Gratis intake

Het intakegesprek van 30 – 45 minuten is altijd gratis. Ik reken daar ook geen reiskosten voor, tenzij ik veel verder moet reizen dan normaal het geval is.

Uurtarief mediation

Ik maak onderscheid in mijn werkzaamheden als mediator in gesprekken en administratief werk. Als ik als mediator een gesprek voer, dan is mijn uurtarief EUR 180 inclusief BTW.

Als ik op mijn kantoor een berekening maak, een overeenkomst opstel of andere administratieve werkzaamheden voor jullie verricht, dan is mijn uurtarief EUR 90,- inclusief BTW.

Dit onderscheid vind ik belangrijk, omdat ik als mediator in gesprekken meer gebruik maak van mijn kennis en ervaring als mediator, dan wanneer ik dat doe als ik administratief werk voor jullie verricht.

In mijn facturen ben ik transparant over de gewerkte uren en (dat spreekt voor zich) de facturen bevatten geen verrassingen achteraf.

Huur ruimten

Ik heb de beschikking over een eigen kantoorruimte in Rijswijk. De kosten daarvan bereken ik niet door in mijn uurtarief of pakketprijzen.

In sommige gevallen is het nodig om een externe ruimte te huren om daar met elkaar te kunnen spreken. De huur van deze ruimten bereken ik op basis van de werkelijke kosten aan jullie door, uiteraard in vooraf overleg met jullie.

BTW

Mijn tarieven zijn inclusief 21% BTW. Facturen stuur ik altijd onder vermelding van het BTW-percentage en het BTW-bedrag.

Mediation is kostbaar, maar niet onbetaalbaar

In mijn visie heeft iedereen recht op een kwalitatief goede mediator. Ik ben echter ook van mening, dat mijn uurtarief jullie niet mag beperken. Is mijn uurtarief voor jullie dus om welke reden dan ook te hoog? Dan nodig ik je uit om dit in alle openheid met mij te bespreken. Ik beloof, dat ik dan met jullie alle mogelijkheden verken om alsnog tot een goed en billijk uurtarief te komen.

In dat kader wijs ik jullie ook nog op de mogelijkheid tot mediation met toevoeging. Op de website van de Raad voor Rechtsbijstand vind je meer informatie hierover.

Mediator nodig?Samen op zoek naar een duurzame oplossing

REconnect mediation staat voor je klaar als je gaat scheiden of in een andere situatie waar je bemiddeling bij nodig hebt. Als deskundig en ervaren MfN-mediator zet ik mij in om samen met jullie op zoek te gaan naar duurzame en passende oplossingen.

Maak een afspraak