Mijn aanpak - REconnect mediation

Mijn aanpakSamen aan de slag met de oplossing

Het begint met een goed gesprek

Mediation is mensenwerk en dat betekent dat er ook sprake is van maatwerk. De inhoud is immers nooit hetzelfde. Om die reden voeren we voorafgaand eerst een kennismakingsgesprek.

Op locatie, altijd in overleg

Dit gesprek kan thuis, op kantoor of op een andere locatie zijn, uiteraard allemaal in overleg met elkaar.

Tijdens dit gesprek stellen we met elkaar vast of mediation inderdaad de meest logische stap is en wat ik daarin voor jullie kan betekenen. Het gesprek duurt ongeveer 30 – 45 minuten. Het kennismakingsgesprek is kosteloos.

Aan de slag met jullie oplossing

Normaliter maken we dan meteen een afspraak voor de eerste bijeenkomst. Het spreekt voor zich, dat we ook meteen een frequentie kunnen afspreken en de volgende bijeenkomsten daarmee vastleggen. Ook hierin geldt: alles in overleg.

Tijdens de bijeenkomsten is er ruimschoots tijd voor jullie verhaal. Stap voor stap zullen jullie op zoek gaan naar oplossingen voor dat wat jullie verdeeld houdt. Als mediator begeleid ik jullie daarin: neutraal, onpartijdig en vertrouwelijk.

De oplossing(en) worden vastgelegd, bijvoorbeeld in een vaststellingsovereenkomst, die jullie tekenen. Bij een echtscheiding kan er in plaats van een vaststellingsovereenkomst sprake zijn van een getekend echtscheidingsconvenant en/of een ouderschapsplan.

Doel is in ieder geval, dat na afloop van de mediation, het conflict is opgelost en jullie weer door één deur kunnen. In een andere context opnieuw met elkaar verbonden.

Mediator nodig?Samen op zoek naar een duurzame oplossing

REconnect mediation staat voor je klaar als je gaat scheiden of in een andere situatie waar je bemiddeling bij nodig hebt. Als deskundig en ervaren MfN-mediator zet ik mij in om samen met jullie op zoek te gaan naar duurzame en passende oplossingen.

Maak een afspraak