Scheidingsmediation - REconnect mediation

ScheidingsmediationHet belang van de kinderen gaat voorop

Familiemediator

Ik ben geaccrediteerd als familiemediator. Dat betekent dat ik, naast mijn opleiding als mediator, een specialisatieopleiding heb gevolgd voor de begeleiding van gezins- en familieleden in conflicten op het gebied van echtscheidingen, erfenissen en bijvoorbeeld bij kwesties in familiebedrijven.

Vanuit ervaring naar praktijk

In die rol neem ik ook mijn ervaringen mee. De pijnlijke kanten van het leven zijn ook aan mij niet voorbijgegaan, zoals sterfgevallen en het afscheid moeten nemen van dierbaren. Het beëindigen van mijn (eerste) huwelijk van bijna 16 jaar was een dieptepunt. Ik kwam voor het eerst professioneel in aanraking met een mediator. Dat was een boeiend proces, waarin de eerste zaadjes voor mijn latere loopbaan werden gelegd. Inmiddels hebben wij, als vader en als moeder, een goede co-ouderschapverhouding met elkaar. We hebben de rol van partners omgewisseld in collega-ouders en dat brengt weer een heel andere dynamiek met zich mee.

Specialist in alle aspecten

Als familiemediator ben ik gespecialiseerd in de psychologische en gedragswetenschappelijke kanten van conflicten, maar ook in de financiële en juridische aspecten. Onderwerpen als rouwverwerking, de hechtingsfasen bij kinderen, maar ook de vermogensverdelingen en alimentaties kwamen uitgebreid aan de orde.

Hoe gaan we te werk?

Als er sprake is van een echtscheiding, dan zal ik samen met jullie het proces ingaan, waarbij jullie een omslag zullen maken in de rol van partners naar co-ouders. In dat proces is er niet alleen ruimte voor jullie emoties, maar ook zullen we aandacht besteden aan de financiële en juridische gevolgen van jullie echtscheiding. En als er kinderen betrokken zijn, dan zullen we daar ook bij stil staan. In dat geval ben ik nl. niet alleen mediator voor jullie, maar vertegenwoordig ik ook de stem van jullie kinderen. Het belang van de kinderen gaat daarin voorop! Soms spreek ik zelf ook met kinderen, maar het spreekt voor zich dat dat volledig in overleg met jullie gaat.

Wat mag je verwachten?

  • Omslag van partners naar co-ouders onder deskundige begeleiding
  • Persoonlijke benadering van het conflict, geen juridische strijd
  • Belang van de kinderen voorop
  • Een op maat gemaakt echtscheidingsconvenant en/of ouderschapsplan
  • Op korte termijn afspraak mogelijk
  • Eén aanspreekpunt voor het regelen
  • Afspraken in de avond en het weekend mogelijk
  • Intakegesprek is gratis
  • Duidelijke tarieven

Mediator nodig?Samen op zoek naar een duurzame oplossing

REconnect mediation staat voor je klaar als je gaat scheiden of in een andere situatie waar je bemiddeling bij nodig hebt. Als deskundig en ervaren MfN-mediator zet ik mij in om samen met jullie op zoek te gaan naar duurzame en passende oplossingen.

Maak een afspraak